Közélet

Karaktert akart gyilkolni a TV2, de teljes leégés lett a vége

A TV2 Tények című műsora Gergely Zsófiának, a hvg.hu újságírójának szentelt egy két és fél perces riportot. A lényeg az volt, hogy Gergely Zsófia a hét elején írt egy cikket, miszerint infarktust kapott Várhegyi Attila, a Fidesz egykori pártigazgatója.

Az összeállítás szerint ezzel a médiaetikát és személyiségi jogokat is sértett, ami miatt az érintett akár perre is viheti az ügyet. De folytatták: Gergely Zsófia állítólag úgy tudósított a TV2 ellen folyó tárgyalásokról, mintha ő is ott lett volna, ám állítólag egyszer sem jelent meg.

Az egészben pedig a legszebb, hogy a riport alatt folyamatosan bevágott hölgyet ugyan Gergely Zsófiának hívják, ám semmi köze az újságíráshoz. Ő a Négy Mancs nevű állatvédő szervezet projektvezetője volt, ekkor szerepelt sokat a médiában.

A szerkesztőket még az sem zavarta, hogy Gergely Zsófia a képeken a Négy Mancs logója alatt nyilatkozik éppen, vagy ugyanezen logót viseli a kabátján. Ő tehát nem az a Gergely Zsófia, akinek a TV2 feltehetően vissza akart vágni, és akinek elbocsátásáért remeg:

Frissítés: a Tények honlapjáról mostanra eltüntették a videót…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik