Közélet

A TV2 még mélyebbre süllyed Facebookon, aztán törli a kommenteket

A TV2 mai, elképesztően aljas és amatőr húzása után nehéz volt elképzelni, hogy még cikibb helyzetbe tudják hozni magukat, de megugrották. Az történt ugye, hogy lejárató riportot akartak csinálni a HVG újságírójáról, Gergely Zsófiáról, de az anyagban nem őt, hanem névrokonát, a Négy Mancs Alapítvány korábbi projektvezetőjét mutatták. Nem sokkal később a Tenyek.hu oldaláról is törölték a videót, aztán Facebookon ismerték be a hibát. A közlemény meglehetősen szűkszavú, de a kommentelők azonnal akcióba lendültek, amit a csatorna képtelen volt tisztességesen kezelni, helyette inkább ezerrel törlik a kommenteket.

A tenyek.hu oldalán le is hoztak már egy helyreigazítást, bár gyanús, hogy ez kevés lesz egy per elkerüléséhez. Pláne úgy, hogy az újságíró bizonyítani tudja, hogy valótlan a Tényekben elhangzott állítás, miszerint “többször úgy tudósított a TV2 ellen folyó médiaperről, mintha ő is ott lett volna a tárgyalóteremben, pedig nem is volt ott”.
Hogy a helyzet még az elképzelhetetlennél is irónikusabb legyen, a mai adásban ment le egy másik riport Van sajtószabadság Magyarországon címmel, ezt a videót nem törölték, egyszerűen fel sem került a Tények oldalára.

van

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik