Belföld
Alaptörvény - Orbán Viktor és Vona Gábor találkozója

Vona: Háború lesz

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 11. 05. 08:05

Frissítés 11:05

Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag egy október 24-i interjút sikerült ma szemléznem, nem tudom, mi történt, mindenkitől elnézést kérek.

Vona Gábor interjút adott a Magyar Nemzetnek. Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a közelgő Alaptörvény-módosítás előtt a Fidesz mintha kelepcébe zárta volna őket.

A pártelnök szerint azonban nem ők zsarolják a Fideszt, hanem fordítva. Ők akarják az alkotmánymódosítást, de úgy, hogy letelepedési kötvény se legyen.

Nem nekünk kell magyarázkodnunk, ha nem lesz meg a szükséges kétharmad. Orbán Viktornak kell majd elmagyaráznia, hogy miért ilyen fontos neki a gazdag migránsok pénze.

Vona továbbra is azt gondolja, hogy aki nem szavazza meg a módosítót, az hazaáruló, de az is az, aki félmegoldást támogat és a kötvényeket meghagyná.

Szerinte a frakció egységes, nem lesznek kiszavazások, hogy egy-egy jobbikos támogatná a Fideszt. A november 8-i szavazásról azonban azt mondta, a Fidesz most kiszámíthatatlan.

Orbán Viktor nincs hozzászokva, hogy ne az legyen, amit ő akar. Két lehetőség van: vagy belátják, hogy amit a Jobbik kér, az erkölcsileg és politikailag is indokolható, vagy pedig Orbán Viktor képtelen lesz elfogadni, hogy most nem ő győzött. Ha így lesz, háború lesz.

Abban az értelemben Vona szerint, hogy a jobbos média majd megpróbálja hiteltelenné tenni őt és pártját, ami már el is kezdődött. A médiafölény az a Fidesz oldalán, az ő oldalukon az igazság, állítja.

2018-ról azt mondta, a baloldal már kiszállt a versenyből, a szavazóik körében így nagy a zavarodottság. Szerinte ahogy a rendszerváltás előtt a kádárizmus ellen, úgy most az orbánizmus ellen fog összefogni az ország, reméli, a következő választásokkor a Jobbik vezetésével.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.