Belföld

Az emlékezés vámszedői

Rendőrségi tanácsok Mindenszentek ünnepe és Halottak napja alkalmából.

Miközben sokan szeretteikre emlékeznek, néhányan ezt kihasználják, ezért a temetők környékén elszaporodnak a vagyon elleni bűncselekmények. A rendőrség tanácsolja, hogy aki teheti, ne maradjon sötétedés után a temetőben.

Különösen az időskorú emberek veszélyeztetettek.

Ékszert, nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát lehetőleg ne vigyenek magukkal! A táskában csak a legszükségesebb iratok, dolgok legyenek. A bankkártya mellett ne tartsák a PIN-kódot!

Táskájukat rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Gyakori, hogy amíg a hozzátartozó elmegy vízért, vagy elviszi az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskáját ellopják.

A mécseseket, virágokat, koszorúkat ne rakják ki napokkal korábban, mivel vannak olyan elkövetők, akik azok eltulajdonítására „szakosodtak”!

Kerékpárjukat soha ne hagyják lezáratlanul a temetők előtt!

A temetők környékén leparkolt járműben soha ne hagyjanak értéket látható helyen, az autóban – könnyen mozdítható – értékek se maradjanak! Gépjárműveikkel lehetőleg kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!

A tömegközlekedést választók számítsanak rá, hogy zsebtolvajok vegyülnek az utazók közé, különösen figyeljenek értékeikre, irataikra!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik