Belföld

Azzal szórakozott, hogy bombával fenyegetett a Nyugatinál

Gyorsított eljárásban bíróság elé állított az ügyészség egy 27 éves fiatalembert Budapesten, miután néhány nappal ezelőtt azzal hívta fel a rendőrséget, hogy robbantani fog a Nyugatinál. A fenyegetőzőt tíz hónap börtönbüntetésre ítélték két év próbaidőre felfüggesztve.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott múlt szombaton tett bejelentést a központi segélyhívón. Ittasan, a lakásából telefonált. Miután azt mondta, robbantani fog a pályaudvarnál, tűzszerészek vonultak a helyszínre, akik mindent átvizsgáltak, de nem találtak semmi gyanúsat.

Az egyébként büntetlen előéletű fiatalember a rendőrök néhány nappal később elkapták és csütörtökön bíróság elé is állt közveszéllyel fenyegetés bűntettéért. Az ítélet nem jogerős, fellebbezett a vádlott és védője, valamint az ügyész is, utóbbi a hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása miatt.

Ahogy arról már írtunk a Teréz körúti robbantás utáni hetekben több tucat gyanús csomagot vizsgáltak át a rendőrök, illetve eljárás indult több fenyegetőző ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik