Belföld

A Népszabadság szerkesztősége szerint Rogán még nem adta fel a harcot a valóság ellen

Rogán Antal rendkívüli sajtótájékoztatót tartott csütörtök délben, ahol arról beszélt, hogy nem jelenik meg a Portik Tamással való szembesítésen.  Mi inkább helikopteres ügyeiről kérdeztük, hiszen mint tudjuk: először tagadta, hogy feleségével helikopterrel érkezett Szabó Zsófi esküvőjére, majd ugyanaznap beismerte, hogy mégis helikopterezett.  A csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, szerinte őt akkor lehetne hazugsággal vádolni, ha aznap végül nem mondta volna el, hogy mi történt, így, hogy csak fél napig hazudott, nem.

A Népszabadság szerkesztősége Facebook oldalán reagált a történtekre, hiszen Rogán a sajtótájékoztatón azt mondta, „nincsen jelentősége” annak, hogy mi hangzott el a lap újságírójával folytatott „magánbeszélgetésben”.

A Népszabi szerkesztősége szerint a tények:

a Népszabadság munkatársa október 2-án kora délután SMS-ben tett fel kérdéseket Rogán Antalnak a helikopteres utazásukról készülő újságcikkel összefüggésben. Szintén SMS-ben küldött válaszában Rogán a leghatározottabban cáfolta, hogy a családjával együtt helikopterrel utazott volna a Nyírségbe, Mándokra egy esküvőre. Kilátásba helyezte, hogy a hír közlése esetén jogi lépéseket tesz. Nyilatkozatát a botrányt kirobbantó cikkünkben megjelentettük, amit sem akkor, sem azóta nem kifogásolt.

Továbbá:

ugyanezen a napon, néhány órával később Rogán Antalnak elküldtük a helikopteres utat bizonyító fotók egyikét is. Erre ő nem reagált. A helikopteres cég egyik vezetője azonban közleményt juttatott el a Népszabadsághoz. Ebben cáfolta a miniszter kijelentéseit, és a „Rogán Cecíliától kapott felhatalmazás alapján” elismerte, hogy gépével saját maga szállította Mándokról Budapestre a Rogán-családot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik