Belföld

Már a bíróságon a Teréz körúti robbantással gyanúsított fiatal – Fotó

Megérkezett a bíróság Fő utcai épületébe pénteken háromnegyed 12 körül a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. A 24.hu tudósítója szerint a fiatalt egy rendőr kísérte a tárgyalóterembe. Nem szólt semmit, lehorgasztott fejjel ment el az újságírók előtt.

Arról döntenek hamarosan, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásba kerüljön-e harminc napra.

terez koruti robbanto 10

Az ügyészség és a rendőrség csütörtök délelőtt közös sajtótájékoztatón számolt be a szerdai elfogásról. Eszerint a robbantóra terrorelhárítók csaptak le Keszthelyen, egy félreeső úton, a kocsijánál szerda délután 4 körül. A gyanúsítottról annyit mondtak, hogy magyar állampolgár és nincs nyoma a nyilvántartásban, vagyis büntetlen előéletű és nem budapesti. A bűncselekményt egyedül követte el és félő volt, hogy újabb merényletre készül. Hogy beszámítható-e, a későbbiekben vizsgálni fogják. Arra a kérdésre, hogy volt-e bármilyen képzettsége, hogy egy ilyen szerkezetet el tudjon készíteni, Keresztes Imre, főügyész annyit közölt, hogy elkészítette és működött. A szerkezetről mindössze azt árulták el, hogy a támadó valóban szögeket használt, ami igen brutális elkövetési mód.

A tájékoztatón Papp Károly, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a munka “dandárját” a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberei végezték, de szorosan együttműködve az ügyészség munkatársaival. A teljes állomány dolgozott az ügyön. A tízmilliós nyomravezetői díj kapcsán közölte, nem fizetik ki senkinek, mert a nyomozók munkája vezetett eredményre.

Az elfogásáról videó készült:

Olvasói sztorik