Belföld

Rogánt röptetnének Orbánnal  

Az ellenzéki pártok a miniszter lemondását, lemondatását követelik.

Rogán Antalnak azonnal távoznia kell a közéletből, ha nem mond le magától, Orbán Viktornak kell haladéktalanul felmentenie – írta az Együtt a helikopterezés friss fejleményei alapján. A párt szerint a propagandaminiszternek korrupciós ügyei, urizálása és hazugságai miatt

nincs helye a közéletben.

Az Együtt sokadszor szólítja fel lemondásra Rogánt. Tisztességtelen, korrupt politikusnak tartja, aki

arra használja pozícióját, hogy luxuséletmódját finanszírozza.

Ha Rogán Antalban lenne egy csepp becsület, magától mondana le. Mivel azonban ezt nem fogja megtenni, Orbán Viktornak kell haladéktalanul cselekednie. Azonnali hatállyal mentse fel tisztségéből miniszterét, miután Rogán Antal immár a sokadik alkalommal bukik le hazugságaival.

Jobbik: Visszaeső helikopterező

A Jobbik már akkor Rogán távozását sürgette, amikor még nem lehetett tudni, hogy családja helikoptereztetése nem hirtelen ötlet volt, és a celebesküvő helyszínén már régen készültek a fogadására.

Szilágyi György, az ellenzéki párt képviselője azt mondta, a miniszter – szemtanúk szerint – nyáron ugyanazzal a helikopterrel ment egy másik esküvőre Balatonlelléről, amivel most hétvégén. A miniszter az urizálás nagymestere, kiadásait nem fedezik a bevételei – tette hozzá és kifogásolta, hogy Orbán Viktor nem tesz semmit elszámoltatásáért.

A jobbikos politikus szerint a tárcavezető először mindenkinek a szemébe hazudott  hétvégi utazásáról.

Ennél is fontosabb kérdésekben vajon hogy hazudik?

Szilágyi György szóvá tette, hogy a kormány nem foglalkozik a belvárosi ingatlanértékesítésekkel, a teraszok ügyével, azzal, mi köze a miniszternek a letelepedési kötvénnyel, az auditálásokkal foglalkozó cégekhez. A Jobbik azt szeretné, ha majd a minisztert

át kell szállítani mondjuk a bíróságról a börtönbe, akkor rendőrségi helikopterrel tegyék meg.

MSZP: Mindennek ára van

Orbán Viktor miniszterelnöknek nincs más választása, menesztenie kell Rogán Antal minisztert. Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja szerint a miniszter helikopterezésénél sokkal fontosabb, hogy a kormánytag hazudozik, akinek a feladata, hogy az embereket tájékoztassa.

Mint mondta: nincs ajándék vagy barter, ha egy miniszterről van szó, mindennek van ára, amit a nap végén az adófizetők fizetnek meg.

Ugye senki nem hiszi el azt, hogy Rogán Antal ajándékba kapta a helikopterutat, a luxusautót, az elnöki lakosztályt? Ajándékba volt a Louis Vuiton-táska? Ajándékba volt a napról napra nagyobb lakása? Ajándéknak számít-e az a sok állami milliárd, amit Rogán Antal szomszédja tesz zsebre?

A szocialista politikus szerint kezdeményezhetnének vagyonosodási vizsgálatot, feljelentést is tehetnének, de úgyis mindent rendben találnának. Felszólíthatnák Rogán Antalt a lemondásra, de annak sem lenne eredménye, ezért a kormányfőhöz fordulnak, hogy vegye végre észre, mi folyik a kormányzása alatt, milyen “embereket szabadított rá az országra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik