Belföld
Image: 73680885, Story Ötcsillag Díjátadó Gála (2016), a budapesti Grand Hotel Royal-ban. /party/parti/, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Rogán hirtelen helikopterezéséhez leszállóhely épült

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 07. 07:45

Nagyon várták a miniszteri családot. Nem csak hazafelé, nem hirtelen jött felajánlásra repültek.

Népszabadság riportot készített, lement oda, ahová a Rogán család, és ki is derítette, eredetileg is helikopterrel várták a minisztert az esküvőre. A helyet adó rendezvényház területén, egy héttel a lagzi előtt, leszállópályát készítettek elő. Még a H betűt is felfestették mészporral. Amikor kitört a botrány, próbálták eltüntetni a nyomokat. Nem sikerült, halványan még látszanak a fehér nyomok a gyümölcsösben, ahol vélhetően fákat vágtak ki, hogy az esküvő helyszínéhez minél közelebb szállhasson le a gép.

A Népszabadságnak Nyírtass polgármestere azt cáfolta, hogy közmunkások dolgoztak az alkalmi helikopter-leszállópálya megépítésén, arról ő tudna. Jenei Erzsébet szerint az előfordul, hogy helyi vállalkozók idénymunkára közmunkásokat foglalkoztatnak, de ilyenkor azok kilépnek a programból, a munkáltató jelenti be őket, adózik utánuk. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője előbb tagadta, hogy helikopterre ült volna a hét végén feleségével, gyermekével, de az erről szóló fotók alapján a helikoptert biztosító cég ügyvezetője később elismerte, valóban visszahozták a családot a szabolcsi esküvőről. Most kiderült, nem hirtelen felajánlásról volt szó.

Retúr, neje miatt röptették

Vélhetően azért nem repült a gép a rendezvényházig, mert túl sok volt a fotós. A helikopter, amellyel a Rogán család vasárnap hazatért, szombat délután 16.24-kor szállt fel Budaörsről Kisvárda felé. A pilóta ezt az úti célt jelölte meg a légi irányítókkal folytatott rádióbeszélgetésben – írja a lap, amely kiszámolta, a gép negyed hétkor landolhatott, fél óra múlva a lagziban lehettek, ami egybevág azzal, amit a lagzi vendégei mondtak Rogán érkezéséről.

A Népszabadság megkérdezte a kabinetirodát ennek az útnak a részleteiről is, de erre ugyanúgy nem kapott választ, mint arra a kérdésére, hogy Rogán Antal lemond-e.

A korábbi verzió szerint a miniszter a feleségének köszönhetően repülhetett, a cég Rogán-Gaál Cecíliának ajánlotta fel, hogy visszahozza a családot Mándokról. Az út árát cégeik pedig barterszerződéssel intézik el.

Mivel adóügyileg ez aggályosnak tűnt, megkérdeztük a céget, amely lapunknak azt válaszolta, a szerződés adózási szempontból mindenben megfelel a jogszabályoknak. Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke szerint, ha a miniszter felesége üzleti útra ment az esküvőre, az költségként elszámolható.

“Nem vagyunk celebek”

Nyáron a 168 Óra páros interjút közölt közös cégük miatt Sarka Katával és Rogán Cecíliával. A miniszter felesége akkor nagyon nem értett egyet azzal, hogy férjének – a politikai támadások közepette – jól jön az ő bulvárszereplése, az tompíthatja a botrányok hatásait.

Egyáltalán nem érzem úgy, hogy bármin tompítanom kellene. Egyébként a politikusfeleségek Magyarországon nem nagyon szerepelnek a bulvárban.

Az interjúban akkor nagyon sokszor hangsúlyozta: ő nem celeb és nem lát összefüggést az ő szereplései és férje megítélése között.

A privát életébe ő ritkán engedi be a sajtót. Sarka Katával ellentétben ő nem bulvárszemélyiség, hanem politikusfeleség.

Nálunk otthon sosem volt forgatás, fotózás, semmilyen felvétel. Mi nem vagyunk celebek.

 

A hetilap akkor azt írta, a luxus sokak szerint taszítja az embereket, de Habony Árpád úgy tartja: cicikkel, nőkkel, kutyákkal és gyerekkel bármit el lehet adni.

Árpi konzervatív angyalai

Az újság „Árpi angyalainak” nevezi Sarka Katát, Rogán Cecíliát és Vajna Tímeát. Mindhárom nőről ömlenek az információk a bulvárlapokból, a közösségi oldalakról, ismertségük egyre nő, ami újabb bulvárhíreket generál. Az akkor megszólaltatott szakemberek szerint a politika elbulvárosítása tudatos, de kockázatos. A befolyásos emberek feleségeinek médiafuttatása hozhat szavazókat, de szokatlan lehet a keresztény-konzervatív értékeket valló saját tábornak.

Korábban a Heti Válasz cikkezett arról, hogy konzervatív nézőpontból mennyire vállalhatatlan az az „üzletszerű bájolgás”, ami Andy Vajna feleségére és a vele gyakran egy képen szereplő Sarka Katára jellemző. Akkor a hetilap bár nem akart tanácsot adni Rogán Antalnak, nem kérte, hogy mentse ki Cecíliát „ebből a bagázsból, de jó, ha tudja: konzervatív nézőpontból ez az elüzletiesedett celebéletmód vállalhatatlan, megtestesíti mindazt, amivel szemben egy értékelvű pártnak érdemes politizálnia.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.