Belföld

Rogán hirtelen helikopterezéséhez leszállóhely épült

Nagyon várták a miniszteri családot. Nem csak hazafelé, nem hirtelen jött felajánlásra repültek.

Népszabadság riportot készített, lement oda, ahová a Rogán család, és ki is derítette, eredetileg is helikopterrel várták a minisztert az esküvőre. A helyet adó rendezvényház területén, egy héttel a lagzi előtt, leszállópályát készítettek elő. Még a H betűt is felfestették mészporral. Amikor kitört a botrány, próbálták eltüntetni a nyomokat. Nem sikerült, halványan még látszanak a fehér nyomok a gyümölcsösben, ahol vélhetően fákat vágtak ki, hogy az esküvő helyszínéhez minél közelebb szállhasson le a gép.

A Népszabadságnak Nyírtass polgármestere azt cáfolta, hogy közmunkások dolgoztak az alkalmi helikopter-leszállópálya megépítésén, arról ő tudna. Jenei Erzsébet szerint az előfordul, hogy helyi vállalkozók idénymunkára közmunkásokat foglalkoztatnak, de ilyenkor azok kilépnek a programból, a munkáltató jelenti be őket, adózik utánuk. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője előbb tagadta, hogy helikopterre ült volna a hét végén feleségével, gyermekével, de az erről szóló fotók alapján a helikoptert biztosító cég ügyvezetője később elismerte, valóban visszahozták a családot a szabolcsi esküvőről. Most kiderült, nem hirtelen felajánlásról volt szó.

Retúr, neje miatt röptették

Vélhetően azért nem repült a gép a rendezvényházig, mert túl sok volt a fotós. A helikopter, amellyel a Rogán család vasárnap hazatért, szombat délután 16.24-kor szállt fel Budaörsről Kisvárda felé. A pilóta ezt az úti célt jelölte meg a légi irányítókkal folytatott rádióbeszélgetésben – írja a lap, amely kiszámolta, a gép negyed hétkor landolhatott, fél óra múlva a lagziban lehettek, ami egybevág azzal, amit a lagzi vendégei mondtak Rogán érkezéséről.

A Népszabadság megkérdezte a kabinetirodát ennek az útnak a részleteiről is, de erre ugyanúgy nem kapott választ, mint arra a kérdésére, hogy Rogán Antal lemond-e.

A korábbi verzió szerint a miniszter a feleségének köszönhetően repülhetett, a cég Rogán-Gaál Cecíliának ajánlotta fel, hogy visszahozza a családot Mándokról. Az út árát cégeik pedig barterszerződéssel intézik el.

Mivel adóügyileg ez aggályosnak tűnt, megkérdeztük a céget, amely lapunknak azt válaszolta, a szerződés adózási szempontból mindenben megfelel a jogszabályoknak. Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke szerint, ha a miniszter felesége üzleti útra ment az esküvőre, az költségként elszámolható.

“Nem vagyunk celebek”

Nyáron a 168 Óra páros interjút közölt közös cégük miatt Sarka Katával és Rogán Cecíliával. A miniszter felesége akkor nagyon nem értett egyet azzal, hogy férjének – a politikai támadások közepette – jól jön az ő bulvárszereplése, az tompíthatja a botrányok hatásait.

Egyáltalán nem érzem úgy, hogy bármin tompítanom kellene. Egyébként a politikusfeleségek Magyarországon nem nagyon szerepelnek a bulvárban.

Az interjúban akkor nagyon sokszor hangsúlyozta: ő nem celeb és nem lát összefüggést az ő szereplései és férje megítélése között.

A privát életébe ő ritkán engedi be a sajtót. Sarka Katával ellentétben ő nem bulvárszemélyiség, hanem politikusfeleség.

Nálunk otthon sosem volt forgatás, fotózás, semmilyen felvétel. Mi nem vagyunk celebek.

 

A hetilap akkor azt írta, a luxus sokak szerint taszítja az embereket, de Habony Árpád úgy tartja: cicikkel, nőkkel, kutyákkal és gyerekkel bármit el lehet adni.

Árpi konzervatív angyalai

Az újság „Árpi angyalainak” nevezi Sarka Katát, Rogán Cecíliát és Vajna Tímeát. Mindhárom nőről ömlenek az információk a bulvárlapokból, a közösségi oldalakról, ismertségük egyre nő, ami újabb bulvárhíreket generál. Az akkor megszólaltatott szakemberek szerint a politika elbulvárosítása tudatos, de kockázatos. A befolyásos emberek feleségeinek médiafuttatása hozhat szavazókat, de szokatlan lehet a keresztény-konzervatív értékeket valló saját tábornak.

Korábban a Heti Válasz cikkezett arról, hogy konzervatív nézőpontból mennyire vállalhatatlan az az „üzletszerű bájolgás”, ami Andy Vajna feleségére és a vele gyakran egy képen szereplő Sarka Katára jellemző. Akkor a hetilap bár nem akart tanácsot adni Rogán Antalnak, nem kérte, hogy mentse ki Cecíliát „ebből a bagázsból, de jó, ha tudja: konzervatív nézőpontból ez az elüzletiesedett celebéletmód vállalhatatlan, megtestesíti mindazt, amivel szemben egy értékelvű pártnak érdemes politizálnia.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik