Belföld

Féléves kisbabát fosztott ki egy somogyi fiatal

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak egy fiatalt aki elvette egy mindössze féléves kisbaba fülbevalóját Somogyban. Kifosztás bűntette miatt ítélték el, két év börtönt kapott, amit a döntés szerint le is kell ülnie.

A fiatalember szeptember végén egy ismerősnél kávézott, aki megkérte, hogy vigyázzon egy kicsit a gyermekére, amíg kimegy a szobából. Ezalatt a vádlott az ölébe vette a síró csecsemőt, majd kiügyeskedte az egyik arany fülbevalót a füléből. Amikor az anya visszatért, a kifosztó távozott, kezében a négyezer forintot érő ékszerrel, amit aztán eladott egy zálogháznak.

A fülbevaló hiánya gyorsan feltűnt a nőnek. Az ékszert még aznap lefoglalták és visszaadták, az enyves kezű ismerőst pedig kihallgatták.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatásából kiderül, hogy a vádlott már büntetett előéletű és alig múlt 18 éves, ezt a bűncselekményt próbaidő alatt követte el.  Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosabb ítéletet szeretne kiharcolni. A fiú a másodfokú döntést előzetes letartóztatásban várja, mert úgy vélte a bíró, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik