Belföld

Dr. Kocsis Máté a Facebookon mondott köszönetet a részvételért

Ki a kicsit nem becsüli, a sokat nem érdemli.

Bár a Fidesz kommunikációs igazgatója, egyben Józsefváros polgármestere példásan aktív volt a kampányban, az általa vezetett kerületben mélyen átlag alatti volt a részvétel, a fővárosban a legalacsonyabb. Még a jobboldali elhajlással nem vádolható Újlipótváros is 0,39 százalékponttal túlteljesítette a VIII. kerületi részvételt.

Korábban írtunk arról, hogy pártkarrierek múlhatnak azon, ki mennyire tudja mozgósítani a hozzá tartozó választópolgárokat. Ennek ellenére Dr. Kocsis Máté optimistán viszonyult Facebook-oldalán az eredményhez:

Egy hozzászóló megjegyezte, hogy „nagyszerűek a józsefvárosi eredmények”, amire a polgármester oldalának szerkesztője mosolygós arc kíséretében megjegyezte: „97,5 százalék lett a nem-ek aránya”. Bár a Fidesz által 2011-ben megalkotott Alaptörvény emelte az érvényességi küszöböt arra a szintre, amit most nem sikerült megugorni, a kormánypárti politikusok igyekeznek rendkívül elégedettnek mutatkozni a „nem” szavazatok elsöprő arányára rámutatva, talán csak Lázár János a kivétel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik