Közélet

Kocsis Máté szerint nem gond, hogy a hivatalnokok munkaidőben telefonálgatnak a népszavazás miatt

kocsis máté (Array)
kocsis máté (Array)

A 444.hu először arról számolt be, hogy egy minisztériumban mozgósítanak Kubatov-listával a népszsvazáshoz kapcsolodó telefonos akcióta, majd egy Pest megyei forrásuk arról számolt be, hogy az  önkormányzati képviselő utasítására az önkormányzati dolgozók egy része és közmunkások már bele is fogtak a telefonos kampányba – szintén Kubatov-listával felszerelve.

A 444.hu azt írja, hogy Kocsis Máté, a Fidesz fővárosi elnöke, Józsefváros polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta:

Alapvetően, ha egy kormány intézményesen elkötelezi magát parlamenti felhatalmazással egy népszavazás mellett, akkor a kormány alkalmazottainak alkalma van arra, hogy részt vegyenek abban. Ha ehhez kommunikációs támpont kell, nem tartom olyan durva dolognak.

Kocsis szerint az alaphírt a „városi legendárium” „eltorzította”. Kérdésre kifejtette: ha a minisztériumi hivatalnok munkájának részéről van szó,  nem gond, ha azért kap pénzt, hogy munkaidőben buzdít a népszavazáson való részvételre. Szerinte:

A közszolgák nem ezért kapják a fizetésüket, hanem van egy állásuk, és azért kapják a fizetésüket. De ha egy ügy része a munkájuknak ugyanúgy megkapják a fizetésüket. Én ezt nem tartom egyébként… szerintem sokkal fontosabb, hogy miről szavazunk vasárnap. Ezek technikai részletkérdések.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik