Belföld

Megismeri szeretteit a robbantásban megsérült rendőrnő

A robbanás után társa saját sérülése ellenére is szakszerű segítséget nyújtott számára.

Rengeteget javult a szombat esti robbantásban megsérült rendőrnő állapota – írja a Blikk. A lap információi szerint a 23 éves nő nyílt koponya-, nyak- és lábsérülést szenvedett, több életmentő műtéten is átesett. Szerdán az intenzívről már átkerült a szubintenzív osztályra, a mélyaltatásból való felébresztés után megismerte szeretteit és reagált a szavaikra. Ez arra utal, hogy remélhetőleg maradandó sérülések nélkül megússza a támadást.

Társát lábszársérüléssel kezelik a Honvédkórház sebészetén. Azt írják, saját sérülése ellenére az első pillanattól szakszerűen segített életveszélyes sérülést szenvedett kollégáján, sapkájával csillapította a vérzést. Úgy tudják róla, hogy az egészségügyi pályán is gondolkodott, elsősegélynyújtó versenyen is részt vett jó eredménnyel.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

Ahogy arról korábban írtunk, a sérült rendőrök 24 órás védelmet kaptak a Honvédkórházban.

Bilkei Pál klinikai szakpszichológust is megszólaltatta a Blikk: szerinte az elkövető pszichopata, aki tele van kisebbségi komplexussal, de a mostani helyzetet úgy fogja fel, hogy kivívta az emberek csodálatát. Elképzelhetőnek tartja, hogy ha az idő elteltével kevesebb figyelem irányul rá, kétségbeesik, és valakinek henceg majd a tettével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik