Belföld

Magyarul beszélt a Teréz körúti robbantó

A két sérült rendőr állandó védelmet kapott a kórházban.

Magyarul beszél az a személy, akit a Teréz körúti robbantás elkövetőjeként keresnek a rendőrök – ezt írja a Bors. A lap kiszivárgott információk alapján ír arról, hogy a robbantás után menekülő merénylő az egyik szórakozóhely előtt nekiment egy kidobónak, és tiszta magyarsággal kért tőle elnézést.

Azt is tudni vélik, hogy a robbanás után a támadó ledobta világos színű horgászkalapját, majd dzsekije kapucniját húzta fejére, sőt, még a fehér sportcipőjét is lecserélte, ezután a Blaha Lujza tér felé vette az irányt.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

Az értesüléseket a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Közölte ugyanakkor, hogy már közel kétszáz lakossági bejelentés érkezett a robbantással kapcsolatban, a kamerafelvételeken is látható szemtanúk közül is sokakat sikerült azonosítani és meghallgatni.

A Bors arról is ír, hogy a két sérült rendőr 24 órás védőőrizet alatt áll a Honvédkórházban, „igen komoly védelmet kaptak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik