Belföld

Gyanús csomag miatt zárták le a Teréz körutat

Gyanús csomagot találtak kedd reggel a Teréz körúton, az Aradi utcánál egy bisztró előtt. A rendőrség megerősítette a hírt a 24.hu-nak, azt mondták, hogy

egy elhagyott hátizsák miatt történt az intézkedés, a Készenléti Rendőrség tűzszerészei vonultak a helyszínre.

teréz körút

Az autóforgalmat leállították, a 4-es 6-os nem közlekedett, pótlóbuszokat sem indítottak. A BKK a metrót javasolta.

A 24.hu helyszínen lévő munkatársa szerint egy védőruhás ember átvitte a táskát az út túloldalára, ahol vélhetően kinyitotta azt. A rendőrök ezután elkezdték lebontani a szalagot.

teréz körút 2

Azóta a Budapesti Közlekedési Központ újabb tájékoztatást adott ki, miszerint megindult a forgalom.

A rendőrség pedig megkeresésünkre közölte:

Elektronikus úton érkezett megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy 2016. szeptember 27-én 7 óra 30 perc körül a Budapest VI, Teréz körúton egy őrizetlenül hagyott hátizsákot találtak. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai a hátizsákot átvizsgálták, abban robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

Hétfőn a Vas utcában találtak egy gazdátlan bőröndöt, akkor a zár lényegesen kisebb területet érintett. A csomagot egy kuka mellé tette le valaki, mint kiderült, üres volt.

A Teréz körút Király utcai kereszteződésében szombaton 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendőrfőkapitány vasárnap este azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

Olvasói sztorik