Belföld

Nem baj, ha drágább, csak közel legyen

24.hu
24.hu

2016. 09. 15. 00:00

Egy friss felmérés szerint Magyarországon csak minden negyedik ember gondolja azt, hogy a környezetében minden számára fontos dogot meg tud vásárolni. Sőt, minden ötödik ember akár magasabb árat is hajlandó lenne fizetni, ha közelebb lenne hozzá az adott üzlet, bolt. Nos, a K&H Bank új kezdeményezése megoldást jelenthet a hiányzó helyi üzletek problémájára. A K&H: üzletet ide! program keretében ugyanis egy online térképes felületen bárki megjelölheti, hogy szerinte mire lenne a legnagyobb szükség az adott környéken.

24.hu_optikus

Hiányzik a környékről egy optikus, zöldséges vagy nincs konditerem a közelben? Az uzletetide.hu felületen gyorsan, személyes adatok megadása nélkül lehet ötleteket adni: néhány kattintással létrehozni a hiányzó üzletet vagy böngészni a már meglévő ötletek között, és szavazni. A Magyarországon egyedülálló program az igények összegyűjtésével kívánja támogatni a vállalkozásokat is, és persze lehetőséget ad arra, hogy a helyben élők szűkebb és tágabb lakókörnyezetük fejlődésének közvetlen alakítói is lehessenek.

A koncepció lényege, hogy az ország különböző térségeiben az ott lakók szavazhatnak egy interaktív, online felületen arról, milyen üzletet, boltot, szolgáltatást látnának szívesen a közvetlen környezetükben. Az uzletetide.hu felületen gyorsan, személyes adatok megadása nélkül lehet ötleteket adni. Pékséget, zöldségest, vagy éppen gyógyszertárat hiányolnak leginkább a helyiek az adott helyen.

Lenne rá kereslet

A K&H friss felmérése szerint a legtöbb emberhez közel leginkább élelmiszerboltok, zöldségesek és fodrászüzletek találhatóak. 10-ből kilencen azt mondják, hogy százaléka van a közelükben ilyen üzlet. Jól el van látva Magyarország kávézóval, cukrászdával, fagyizóval is: négyből hárman mondták, hogy közelükben van ilyen. Ugyanakkor csak minden tízedik ember gondolja azt, hogy gyakran jönnek létre új vállalkozások a közvetlen lakókörnyezetükben. Csak minden negyedik ember gondolja azt, hogy a lakókörnyezetében meg tud vásárolni minden szükséges terméket és szolgáltatást. Majdnem minden második ember szívesebben vásárol a közelében lévő boltokban, és minden ötödik akár magasabb árat is hajlandó fizetni, csak közelebb legyen a bolt hozzá. Meglepő, ugye?

Segítség a vállalkozásoknak

A K&H: üzletet ide! program nem titkolt célja, hogy támogassa azokat a helyi vállalkozásokat is, amelyek egy meglévő lokális igényre képesek válaszolni.  A felületen a hazai kis- és közepes vállalkozások inspirációt és támogatást kaphatnak vállalkozásuk bővítéséhez, továbbfejlesztéséhez.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.