Belföld

Gyermekeit és volt feleségét is megölette volna a soproni vállalkozó 

A gyilkossággal ismerősét bízta meg egy soproni vállalkozó.

A vádlott és korábbi házastársa két éve váltak el, két gyermeküket a bíróság az anyánál helyezte el. A férfi vállalkozása eladósodott, mintegy 50 milliós tartozása volt. A vádirat szerint a 43 éves férfi volt feleségétől a házassági vagyonjogi perben 64 millió forintot követelt. A pénz megszerzéséért „rablógyilkossággal” bízta meg ismerősét.

Kezdetben benzinköltséget, 5-10.000 forint közti összegeket, élelmiszercsomagokat adott megbízási díjként, majd miután anyagi helyzete tovább romlott, már 1.5 millió forintot ígért azért, hogy ismerőse bármilyen módon, de végezzen a volt feleségével.

A gyilkossághoz vázolta a volt felesége által lakott ingatlan beosztását, a pénz helyét, a tudnivalókat a lakásban lévő kameráról, majd felajánlotta a nála lévő – garázst nyitó – távirányítót. A férj azt is felvetette, hogy ha a gyerekeik is otthon lennének, akkor őket is meg kell ölni. Amikor ismerőse vonakodott megtenni, januártól már azt kérte, szerezzen maga helyett valakit, aki hajlandó megölni volt feleségét.

A megbízott végül beszámolt a vádlott tervéről egy ismerősének és a sértettnek is, aki feljelentést tett a rendőrségen. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a vádlottal szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik