Belföld

Szeged: egy menekült elvette egy rendőr fegyverét

Maga ellen akarta fordítani a pisztolyt, de kicsavarták a kezéből.

A húszas évei végén járó afgán férfi a szegedi Bevándorlási és Állampolgársági hivatal épületében, a rá felügyelő rendőr fegyverét vette el – írja a Kiskunhír.hu. A lap szerint e férfi saját magát akarta megölni a pisztollyal, ám szerencsére nem tudta, hogyan kell használni a pisztolyt: nem töltötte csőre, és a ravaszt sem tudta meghúzni.

Az MTI úgy tudja, a férfit Kecskemétről szállították Szegedre. A gyanú szerint az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, ezért az egyik rendőr megpróbálta lefogni. Ekkor a gyanúsított az intézkedő rendőr pisztolyát – a tokjából, a fegyverrögzítőt kioldva – megszerezte és saját mellkasához szorította.

Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a férfi megharapta.

A lőfegyverrel való visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szombaton az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozza az ügyészség.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik