Belföld

Eltiltották a nagymamát a halálra éheztetett kislány testvérétől

A gyámhatóság nem engedi az idén májusban halálra éheztetett Kiara nővérének közelébe az apai nagymamát, aki korábban is csak nagyon ritkán láthatta unokáit – tudta meg a Blikk.

A nagymama egyik ismerőse a bulvárlapnak elmondta, a múltkor annyit megengedtek neki, hogy játékokat vigyen Kincsőnek, de a szobájába nem léphetett be. A lány jelenleg gyermekotthonban van.

A jogszabályok szerint a gyermeknek joga, hogy nagyszüleivel is személyes kapcsolatot tartson fenn. A nagyszülőknek szintén joguk, hogy az unokával rendszeresen érintkezzenek.

Ahogy arról beszámoltunk, a másfél éves kislány holttestére májusban bukkantak rá egy gyöngyösi házban. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást – akkor még – ismeretlen tettes ellen. Az Országos Mentőszolgálat megyei szóvivője korábban elmondta, adataik szerint legutóbb tavaly novemberben látta orvos a lányt. Akkor hét kilogramm volt, fél évvel később, halála napján csak 3,5 kilogrammot nyomott.

A rendőrség közölte: gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a szülőket. Részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy “az eljárásban kirendelt elsődleges orvosszakértői vélemény alapján felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége”. A szülőket később előállították. A párt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit azóta a bíróság elrendelt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik