Belföld

A kezelésről szóló papírokat sem kapja meg a kórháztól az eltűnt férfi testvére

Mile Imre rejtélyes módon tűnt el a karcagi pszichiátriáról, már 90 napja nem találják.

Már kilencven napja annak, hogy eltűnt a karcagi pszichiátriáról egy férfi, de továbbra sem lehet tudni semmit a rejtélyes esetről. Mile Imre elkeseredett testvére, Sándor a Borsnak azt mondta: a kórház semmilyen jelentést nem hajlandó kiadni a kezelésről, a rendőrségi vizsgálatra hivatkozva. A betegjogi képviselő sem tudott segíteni ebben.

Mile Sándor lehetetlennek tartja, hogy öccse 45 kilósra lefogyva, bepelenkázva, lekötözve képes lett volna távozni a kórházból, úgy, hogy azt senki ne vegye észre, vagyis a kórház területén belül maradhatott. Azt sem érti, miért nem keresték kutyával – úgy tudják, szagnyom alapján még egy nap után is kereshető lett volna, ehelyett azonnal lecserélték az ágyneműjét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: az eljárás és a nyomozás nem szűnt meg, addig keresik a férfit, amíg nem jutnak a nyomára. Mile Sándor viszont attól tart, hogy ez alapján a kórház még évekig titokban tarthatja az iratokat, és nem érti, hogyan befolyásolná a nyomozást, ha ezeket kiadnák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik