Belföld

Egy órán belül öt emberre támadt rá a 17 éves késes lány

Vádat emelt az ügyészség egy 17 éves lánnyal szemben, aki a vád szerint idén februárban egy órán belül öt ember értékeit próbálta megszerezni. Ötrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás miatt áll bíróság elé – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől hétfőn.

A vádirat szerint a tini február 23-án – a délutáni órákban – a VIII. kerület, Mikszáth Kálmán téren megszólított két fiatal nőt, akik a padoknál beszélgettek. Pénzt és cigarettát kért tőlük, de nem kapott.  Ezután elővette a kését és egyikük mellkasa felé tartotta azt, és így követelőzött tovább. Kiszemeltje a kés látványától megijedt, ezért nekiadta az egész dobozt. A lánynak azonban ez nem volt elég, benyúlt a táskájába a pénztárcáért és kivette a benne lévő ezer forintot.

A két fiatalnak úgy sikerült elmenniük, hogy csatlakoztak egy arra járó ismeretlen férfihoz. Ám végül a Lőrinc pap téren megálltak. Ekkor az őket folyamatosan figyelő vádlott elkezdett feléjük futni. A lányok más-más irányba szaladtak. Egyikük – akitől a pénzt is elvette – a templomhoz menekült, itt érte utol őt a támadó és elvette a táskáját.

A 17 éves tini egy órán belül további négy embert támadott meg, ugyancsak késsel, kiszemeltjeinek azonban sikerült segítséget kérniük vagy elmenekülniük. A kamasz rács mögött várja a tárgyalását, és ha az ügyészségen múlik, fiatalkorúak börtönében tölti a büntetését, ha elítélik.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik