Belföld

Hivatalos – Elárulta az ügyészség, miért nem nyomoznak Rogán ellen

rogán antal (Array)
rogán antal (Array)

“A Központi Nyomozó Főügyészség 2016. július 25-én – a feljelentés kiegészítése során beszerzett iratok alapján – bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Tényi István és más feljelentők által vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt Rogán Antalt érintően tett feljelentéseket” – olvasható a KNYF csütörtöki közleményében. Mint írják, különböző iratokat és nyilvántartásokat szereztek be és tanulmányoztak, és végül azt állapították meg, hogy:

 “A Portik Tamás által előadottak valóságtartalma – különösen az összegre és az átadás helyszínére vonatkozóan – önmagában is, valamint a feljelentés kiegészítése során beszerzett egyéb adatok ismeretében erősen kétséges, azok a nyomozás elrendeléséhez szükséges módon és mértékben nem keltik bűncselekmény gyanúját.”

Emlékeztetnek: a feljelentők azért éltek feljelentéssel, mert Portik Tamás a Rogán Antal felperes és Juhász Péter alperes között személyiségi jog megsértése tárgyában indult per 2016. június 17. napján tartott tárgyalásán tanúként tett nyilatkozata során azt állította, hogy Habony Árpád kérésére egy rokona egy alkalommal 10 millió forintnak megfelelő összegű eurót küldött rajta keresztül Rogán Antal polgármesternek, ami az ingatlanértékesítésben való közreműködéséért adott jogtalan előny volt.

Azt egyébként már tudni lehetett, hogy végül nem indult eljárás Rogán Antal ellen, de az ügyészség most adott hivatalos tájékoztatást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik