Belföld

Skálás gyilkos – Június végén dőlhet el, hogy kiengedik-e

24.hu
24.hu

2016. 06. 14. 12:42

Elkészültek a szakértői vélemények, a Szegedi Fegyház és Börtönben június 29-én dönt a bíróság arról, hogy feltételesen szabadon bocsátja-e Bene Lászlót – mondta a Velvetnek Juhászné dr. Prágai Erikától, a Szegedi Törvényszék szóvivője.

Ahogy arról beszámoltunk, első fokon a Szegedi Törvényszék tavasszal feltételesen szabadlábra helyezte volna a négy ember meggyilkolása miatt 22 évet a rácsok mögött töltő Bene Lászlót. A  büntetés-végrehajtási intézet által adott véleményt és egyéb iratokat is tanulmányozott bíróság, mielőtt úgy  döntött, feltételesen szabadlábra helyezi a skálás gyilkosként elhíresült férfit. A törvényszék akkori tájékoztatásából kiderült, az elítéltet is meghallgatták, ezzel szintén a “későbbi életvezetésével kapcsolatos szándékát” vizsgálták. “Az elítélt feltételes szabadságra bocsátással kapcsolatos korábbi, rá nézve kedvezőtlen döntés meghozatalát követően kifejezetten pozitív irányú magatartást tanúsított, több jutalmat érdemelt ki, emellett zárkamegbízotti tisztsége ellátásával kifejezetten segítette a büntetés-végrehajtási intézet rendjének más elítéltek részéről is történő betartását, ekként az elítélt összességében immár hosszabb időn át tanúsított kifogástalan magatartást” – ezt állapították meg.

A bíróság szerint a férfi már megbánta tettét, leérettségizett és az utóbbi időben intenzív kapcsolatot tartott a családjával. Ebből “le lehetett vonni azt a következtetést, hogy B. L. elítélt megkísérelt megtenni mindent annak érdekében, hogy szabadulása esetén a társadalomba be tudjon illeszkedni” – írják. A bíróság végzését Bene és védője tudomásul vették, ám az ügyész fellebbezést jelentett be, vagyis a végzés nem jogerős. Amíg nem döntenek,  a gyilkos rács mögött marad.

A döntést azonban másodfokon hatályon kívül helyezték ezt az ítéletet és új eljárást rendeltek el.

Mint ismert,  Bene László – több más bűncselekmény mellett – a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt ítélte jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre a bíróság.

 

 

 

 

 

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 30.
Egy asszisztens steril műtőkabátot vesz magára egy műtét előtt a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika műtőjében 2015. június 30-án. Minden év július 1-jén, Semmelweis Ignác születésnapján ünneplik a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.