Belföld

Rubovszkyt meglepné, ha bárki hinne Portiknak

Rubovszky György (Rubovszky György)
Rubovszky György (Rubovszky György)
Szerinte annak idején az értékbecsléseknél minden rendben volt.

 

A Népszabadság megkérdezte Portik Tamás vallomásáról a kereszténydemokrata politikust, aki felháborodottan utasította vissza, hogy cége szándékosan értékelt volna alul korábban belvárosi ingatlanokat. A Prisztás-gyilkosság miatt börtönbüntetését töltő Portik Tamás a Juhász Péter kontra Rogán Antal perben tanúként mondta azt, hogy egyszer 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt Rogánnak, hogy a piacinál alacsonyabb áron juthasson belvárosi ingatlanokhoz. (Hamis tanúzásért a miniszter feljelenti majd Portikot – a szerk.)

Rubovszky Györgynek résztulajdona (13 százaléka) van abban a cégben amely annak idején a belvárosi ingatlanokhoz értékbecsléseket készített, ezért a Népszabadság őt is megkereste.

Ki hisz ennek az embernek?

Ezt kérdezte a KDNP képviselője, amikor a lap a Portik-vallomásról kérdezte, majd hozzátette, elképedve hallgatja a nyilatkozatokat, csodálkozna, ha

bárki is hinne ennek az embernek,

hiszen Portik korábban – a nemzetbiztonság vezetőjével folytatott beszélgetéséről árulkodó jegyzőkönyv szerint – azt vállalta, hogy fideszes politikusokról, köztük Rogán Antalról gyűjt lejárató információkat. Rubovszky szerint az értékbecsléseknél minden rendben volt, az értékes belvárosi ingatlanoknál lehetett 200 ezer forint is egy négyzetméter, de akár 1 millió 200 ezer is.

Egyéniesítés volt.

Magyarázta, jelezve, hogy az árakat értékbecslő állapította meg, nem ő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik