Belföld

“Megöllek, most meghalsz” – autóba zárta volt feleségét a kaposvári férfi

Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy kaposvári férfival szemben, aki rátámadt volt feleségére tavaly nyáron. A vádirat szerint a válás után a férfi – 2015 nyarától – egykori párját és a nő lányát is rendszeresen zaklatta hol telefonon, hol pedig személyesen. Olykor a vagyonmegosztás, míg máskor az asszony új barátja miatt veszekedett.

Tavaly augusztus elsején, az esti órákban rávette volt feleségét, hogy beüljön a kocsijába. Azt állította, csak a közös dolgaikat akarja megbeszélni. Ezután szorongatni kezdte a nyakát, többször megütötte, közben pedig azt mondta neki: Megöllek, most meghalsz. Az asszony hiába kérte, nem állt meg. Próbálta védeni magát, a férfi pedig igyekezett lefogni, ám eközben nem figyelte az utat és nekihajtott egy villanyoszlopnak.  Az asszony a bántalmazásban könnyű sérüléseket szenvedett, a balesetben pedig súlyosakat.

Az ügyészség a 60 éves vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett  szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik