Belföld
egészségügy - nővér ápoló (Array)

Összefognak a nővérképzésben a keresztény egyházak és a Mazsihisz

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 06. 16. 16:15

Közös fenntartású egészségügyi szakképzési intézmény alapításáról írt alá megállapodást a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) - közölte a Mazsihisz csütörtökön.

Úgy fogalmaztak, hogy példa nélküli, új együttműködés jön létre keresztény és zsidó egészségügyi intézmények között.
A programban a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, a Mazsihisz Szeretetkórháza, az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció által működtetett Budapesti Szent Ferenc Kórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház vesz részt.

Az intézmények vezetői a kórházi gyógyítás és ápolás különösen fontos részének tartják a lelki gondozást. Tapasztalataik szerint kívánatos lenne, ha a magyar egészségügyben

nem kizárólag az egyházi, felekezeti fenntartású kórházak eszköztárában kapna kitüntetett figyelmet az ápoltak lelki segítése, támogatása.

Számítanak az egészségügyi kormányzat támogatására

A megállapodás által érintett egyházak olyan, a hivatásuk iránt mélyen elkötelezett, a katolikus, a protestáns és a zsidó hit hagyományait egyaránt ismerő nővérek képzését ígérik, akiknek az anyagi biztonságot garantáló, a megbízható munkavégzést jutalmazó és a hosszú távú tervezést is lehetővé tévő életpályamodellt is biztosítanak majd.

Az együttműködésben részt vevő kórházak és fenntartóik továbbá úgy kívánják fejleszteni létesítményeiket, hogy azok a szülészettől a gerontológiáig, a teljes életutat lefedve képesek legyenek biztosítani hitétől függetlenül bármely rászoruló magyar állampolgár magas színvonalú egészségügyi ellátását. Tekintettel arra, hogy az intézmények fontos, helyenként nélkülözhetetlen közfeladatokat látnak el, fejlesztési elképzeléseik megvalósításában számítanak az egészségügyi kormányzat támogatására – olvasható a közleményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.