Belföld

Mintarab lett a skálás gyilkosból, ezért engednék ki

A hatvanas éveiben járó férfi több ember haláláért felelős.

A büntetés-végrehajtási intézet által adott véleményt és egyéb iratokat is tanulmányozott bíróság, mielőtt kedden úgy döntött, feltételesen szabadlábra helyezi a skálás gyilkosként elhíresült férfit. A Szegedi Törvényszék tájékoztatásából kiderül, az elítéltet is meghallgatták, ezzel szintén a “későbbi életvezetésével kapcsolatos szándékát” vizsgálták.

“Az elítélt feltételes szabadságra bocsátással kapcsolatos korábbi, rá nézve kedvezőtlen döntés meghozatalát követően kifejezetten pozitív irányú magatartást tanúsított, több jutalmat érdemelt ki, emellett zárkamegbízotti tisztsége ellátásával kifejezetten segítette a büntetés-végrehajtási intézet rendjének más elítéltek részéről is történő betartását, ekként az elítélt összességében immár hosszabb időn át tanúsított kifogástalan magatartást” – ezt állapították meg.

A bíróság szerint a férfi már megbánta tettét, leérettségizett és az utóbbi időben intenzív kapcsolatot tartott a családjával. Ebből “le lehetett vonni azt a következtetést, hogy B. L. elítélt megkísérelt megtenni mindent annak érdekében, hogy szabadulása esetén a társadalomba be tudjon illeszkedni” – írják.

A bíróság végzését Bene és védője tudomásul vették, ám az ügyész fellebbezést jelentett be, vagyis a végzés nem jogerős. Amíg nem döntenek,  a gyilkos rács mögött marad.

Mint ismert,  Bene László – több más bűncselekmény mellett – a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt ítélte jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre a bíróság.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik