Belföld

Ivott és drogozott is a debreceni gázoló

Szerdán 2 óra 45 perc körüli időben Debrecenben a Böszörményi úton egy személygépkocsi két gyalogost gázolt el. Egyikük, egy 28 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni a kiérkező mentők.

A délutáni órákban a rendőrség megdöbbentő részleteket közölt a balesetről.

A police.hu-n olvasható beszámoló szerint a gépkocsi sofőrjével szemben alkoholszondát és kábítószer gyorstesztet alkalmaztak a jardok, és mindkettő pozitív értékeket mutatott. A rendőrség megállapította, a 27 éves S. Ákosnak sosem volt jogosítványa.

A rendőrség közleményéből kiderül, a járműben utazó 37 éves férfi tudta, hogy társa nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mégis átengedte neki a jármű irányítását. Sz. Krisztián szintén fogyasztott alkoholt és kábítószert is.

A nyomozók a két gyanúsítottat kihallgatták és őrizetbe vették.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gépjárművezetővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség, míg az utassal szemben járművezetés tiltott átengedése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt –szakértők bevonásával – folytatja a nyomozást. A rendőrség mindkét gyanúsítottal szemben eljárást indít kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik