Belföld

Megerőszakolta és megölte gyerekkori barátját a forráskúti fiatal – Életfogytiglant kapott

forráskúti gyilkosság (forráskúti gyilkosság, forráskút, )
forráskúti gyilkosság (forráskúti gyilkosság, forráskút, )
A huszonéves fiú órákig kínozta áldozatát, majd holttestét a disznóólban rejtette el.

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a forráskúti fiatalt, aki 2014 őszén megölte gyermekkori ismerősét. A táblabíróság – a nyilvánosság kizárásával megtartott tárgyaláson – aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a huszonévest, és döntött arról, hogy legkorábban 35 év fegyházbüntetés letöltése után bocsátható feltételes szabadságra – írja az MTI.

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, a bíróság – az ügyészi indítvánnyal szemben – a vádlott fiatal életkora miatt nem látta szükségesnek a legsúlyosabb, a feltételes szabadságot csak negyven év után lehetővé tevő büntetés kiszabását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Csongrád megyei településen 2014 novemberében jelentették az áldozat eltűnését, a nyomozás közben a lány egy gyermekkori ismerősének házába is eljutottak a rendőrök. Itt megtalálták az áldozat mobilját és biciklijét, majd a melléképületben elrejtve a holttestét is. A nyomozás megállapította, hogy az akkor 21 éves gyanúsított áthívta magához a fiatalt, megerőszakolta, bántalmazta és fojtogatta. Halálát kalapáccsal okozott sérülések okozták.

Az ügyészség tavaly májusban közölte: az áldozat a fojtogatástól elájult, de támadója még ekkor sem hagyta abba a bántalmazását. Másfél-két óra múlva ölte meg a kalapáccsal. A fejére célzott, a lány halálát koponyasérülések okozták. Nem ez volt az első alkalom, hogy a fiatal rátámadt egy nőre: 2014 májusában Szegeden lefejelte akkori barátnőjét, akinek eltört az orrcsontja – most emiatt is vádat emeltek ellene.

A gyilkos és áldozata gyermekkori barátok voltak. Az egyenruhások fel akarták térképezni a lány útvonalát, emiatt keresték fel a vádlottat, ám feltűnt nekik, hogy a fiú múlt időben beszélt a lányról. Kiderült, hogy a holttestet az udvaron, a disznóólban rejtette el.

Forráskúti gyilkos (forráskút, gyilkosság, )

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik