Közélet

Disznóólban rejtette el a lány holttestét a forráskúti gyilkos

Az áldozatra egy rozoga taliga alatt, fadarabok közé rejtve találtak rá a rendőrök.

Rendetlen, szeméttel teli kert, az udvar végén szemétdomb, építési törmelék, egy félig elrohadt sertéstetem és egy frissen megásott gödör – ez a látvány fogadta a rendőröket a forráskúti gyilkos portáján. Az egyenruhások azért mentek el a fiúhoz, hogy feltérképezzék a lány útvonalát, akit eltűnés miatt kerestek. A gyerekkori barát először azt mondta, nem látta az áldozatot azon a délutánon, később viszont már azt állította, beugrott hozzá néhány percre. Az egyenruhásoknak feltűnt, hogy múlt időben beszélt a lányról. Szét akartak nézni, a tettes pedig beengedte őket – írja a Zsaru magazin.

Az áldozat mobiltelefonja – tucatnyi nem fogadott hívással – a házban volt, az udvaron pedig egy női kerékpár állt. A fiú szerint a bicikli az édesanyjáé volt, de rövid időn belül kiderült, hogy ez nem igaz.

A fiatalt leültették egy székre, egy egyenruhás állandóan figyelte, miközben átkutatták a házat és a kertet. Még ekkor is nyugodt volt, csak akkor roskadt magába és fejét a föld felé hajtva összerogyott, amikor a kutatócsoport a hátsó melléképületek felé közelített.

„Rendezetlen, szeméttel, hulladékkal teli kertet kell elképzelni” – mondta a lapnak Szenti Szabolcs százados, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az udvar végében szemétdomb, építési törmelékkel, melynek közepében egy frissiben, félig megásott gödör tátongott. Távolabb egy rozoga disznóól, ahol egy félig elrohadt sertés tetemébe botlott a kutatócsoport. Akkor még azt gondolták, a dögnek készülhetett a gödör. Az ólban egy rozoga taliga alatt, fadarabok között azonban megtalálták az áldozatot.


Fotó: CSMRFK

Olyan külső bántalmazási nyomok látszottak rajta, amelyek egyértelművé tették, halálát idegenkezűség okozta. A helyszínre érkező rendőrorvos szerint a testen több kiterjedt sérülés volt, igazságügyi orvos szakértői vizsgálatnak kell majd igazolnia az erőszakos halál pontos okát.

A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, furcsa magyarázatot adva a történtekre. Elmondta, hogy gyermekkori barátok voltak, rendszeresen találkoztak. A végzetes napon vita támadt köztük, hogy pontosan miről, az még nem derült ki. A helyszíni vizsgálatok alapján a rendőrorvos nem zárta ki, hogy az áldozatot megerőszakolták. A korábban drogproblémákkal küszködő fiatalt őrizetbe vették, a bíróság pedig azóta elrendelte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik