Belföld

Félholtra verték a zenészt Kerekharaszt utcáján, maradandó agykárosodást szenvedett

Hogy miért bántották, nem tudni, de kis híján megölték. Bár túlélte, sérülései maradandó fogyatékossággal, valamint súlyos egészségromlással jártak, egész hátralévő életére megnyomorítva őt.

Három vendég is leütötte a zenészt,  aki csaknem belehalt az éjszakai bántalmazásba még 2014 szilveszterén. A Heves Megyei Főügyészség csütörtökön arról tájékoztatott, hogy vádat emeltek az ügyben, a támadókat társtettesként megvalósított életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, kettőjüket garázdaság vétségével, továbbá a harmadrendű vádlottat könnyű testi sértés kísérletével is. Hamarosan bíróság elé állnak.

A vádlottak  együtt szórakoztak egy kerekharaszti sörözőben, ahol kiszemeltjük volt az egyik zenész. Utólag már nem tisztázható, hogy ennek kapcsán kötött-e bele a másodrendű vádlott a férfiba, de az biztos, hogy a mosdóból távozva ráugrott, sőt nem sokkal később a táncparkett közepén lerántotta őt a földre. Ezután kihívta az utcára azzal, hogy „gyere játsszuk le!”, majd odakint leütötte, amitől mindketten elestek. Ezt látva az elsőrendű vádlott – egy tinédzser –  aki egy ház vaskapuját és kerítését rugdosta – odament hozzájuk, és többször fejbe rúgta a földön fekvő zenészt. A másodrendű vádlott időközben felállt,  és szintén többször belerúgott a védtelen emberbe, majd nem sokkal később homlokon ütötte, illetve egy törött üveggel fenyegette annak testvérét, mivel az megpróbált véget vetni az erőszaknak. Eközben a társaság a söröző elől a közeli polgármesteri hivatal elé került, ahol az első- és a másodrendű vádlottak ismét ütlegelték a zenészt, még akkor is, amikor a helyszínre ért a harmadrendű vádlott. Ő – mivel részt akart venni a bántalmazásban – előbb durván fellökött egy elé lépő embert, majd szintén leütötte a már erősen vérző embert, aki ettől elveszítette az eszméletét, és a mentők kiérkezéséig már nem is tért magához.

A zenész arcán vérömlenyek és hámfosztások keletkeztek, ezenfelül eltörött az orrcsontja, továbbá nyílt koponyalapi törést, és ezzel összefüggésben agysérüléseket szenvedett, életveszélybe került. Műtéten esett át, hosszú ideig kezelték, csak emiatt maradt életben. Sérülései azonban így is maradandó fogyatékossággal, valamint súlyos egészségromlással jártak, egész hátralévő életére megnyomorítva őt.

Az ügyészség mindhárom vádlott esetében végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik