Belföld

Éhen halt gyöngyösi kislány: roskadásig tele volt a hűtő

A Bors információi szerint amire K. Gusztáv, az éhen halt másfél éves gyöngyösi kislány édesapja és felesége kihívta a mentőket, a pici már órák óta halott volt. A lap szerint a kőfaragó művész lakásában volt megfelelő mennyiségű élelmiszer, a hűtő roskadásig tele volt.

Az apa még a postást sem engedte be, soha egyetlen levelet nem vett át – erről már a Blikk írt. A lap információi szerint a betegesen féltékeny férfi vasszigorral tartotta családját.

Párja az utcára sem mehetett le, félt mások szemébe nézni.

K. Gusztáv nem bízott az orvosokban, ezért sosem engedte be az ajtón a háziorvost és a védőnőt. Az Országos Mentőszolgálat megyei szóvivője elmondta, adataik szerint legutóbb tavaly novemberben látta orvos a lányt. Akkor hét kilogramm volt, fél évvel később, halála napján csak 3,5 kilogrammot nyomott.

A férfi járt bevásárolni is, tulajdonképpen szinte mindent ő intézett. A nagyszülők aggódva figyelték a történéséket, de féltek szembeszállni vele.

A sorház egyik földszinti üzletének tulajdonosa a Népszabadság megkeresésére elárulta, az asszony nem vitte le a lányokat a levegőre szinte soha, alig mozdult ki a házból, legfeljebb havonta egyszer-kétszer látta őt.

A nagyszülők viszont rendszeresen jöttek hozzájuk, megpakolt kosarakkal, jól szituált, entellektüel-forma emberek. Legalább a nagymamának feltűnhetett volna, hogy a kisebbik unoka egyre csak soványodik, ő elmehetett volna a hatóságokhoz, s akkor a gyerek még ma is élhetne

– mondta.

 

 

 

 

 

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik