Belföld

Vádat emeltek a beteget verő ápoló ellen

A beteg orra és arccsontja is eltört. Felfüggesztett börtönt javasolt az ügyészség.

 

Tavaly áprilisban egy ittas agresszív nőt szállítottak egy Borsod megyei kórházba. Az asszony csapkodott, ellenkezett, trágár módon szidalmazta a személyzetet, az egyik nővért véletlenül úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra.
Miután orvos ellátta, az elkülönítő helyiségben helyezték el – emlékeztet a megyei ügyészség.

Az orvos utasítására – az egészségügyről szóló törvény alapján – ön- és közveszélyes állapota miatt kezeit a kerekesszékhez kötözték. Később szállítás közben ismét agresszív volt, megpróbált a kötözésből kiszabadulni.

Ekkor az őt kísérő 23 éves férfi ápoló háromszor arcon és fejen ütötte. Az ütésektől a nő orra vérezni kezdett. Az ápoló elállította a vérzést. A lekötözést, miután a beteg lenyugodott, egy óra múlva megszüntették.

Pár óra múlva az orvosi vizitnél észlelték a beteg sérüléseit. Arcán, homlokán zúzódások nyoma látszott, a röntgen kimutatta, hogy orra és arccsontja eltört. Az ápoló ütései miatt a nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Az ügyészség védekezésre képtelen ember sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat és az ápoló ellen felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik