Belföld

“Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék” – Indul a kormány tájékoztató kampánya

Tájékoztató kampányt indít a kormány a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról - olvasható a kormány pénteki Facebook-posztjában. A kampány fő üzenete: "Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!"

A bejegyzés szerint a kampány célja, hogy minél többen vegyenek részt a referendumon.

A napokban induló tájékoztató akció keretében a kormány közterületi, televíziós és rádiós hirdetéseket jelentet majd meg, emellett internetes oldalt is létrehoz.

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság 78 millió forintos fejenkénti büntetéssel fenyegetőzik arra az esetre, ha a tagországok nem fogadják el a kényszerbetelepítést. Eközben egy magyar emberre 1 millió forint uniós támogatás jut. Brüsszelt meg kell állítani

– írták.

A Népszabadság szerint 3 milliárd forint megy majd el arra, hogy részvételre buzdítsanak a bevándorlási kvóta elleni népszavazáson. Ezt fideszes forrásaink a napokban megerősítették, heteken belül indulhat a plakátolás.

Rég költöttek ennyit, a bevándorlók elleni tavalyi kampányra 300 millió, annak folytatására 380 millió forint folyt el, míg a magyar reformok sikereit 600 millióból hirdették.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik