Belföld

Másodszor is megszüntették a nyomozást a terézvárosi tanácsadói szerződések ügyében

Bizonyítottság hiányában másodjára is megszüntette a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a terézvárosi tanácsadói szerződések ügyében. A VI. kerületi önkormányzat panasszal élt az ügyészségen – számol be csütörtöki cikkében a Magyar Hírlap.

A VI. kerületi önkormányzat panasza szerint a nyomozó hatóság elmulasztotta meglévő további bizonyítékok számbavételét, beszerzését és értékelését. A “tanácsadókat”, illetve a teljesítésigazolások kiállítóit az önkormányzat szerint meg sem hallgatták, a szerződések indokoltságát, értékarányosságát, duplikáltságát nem vizsgálták.

Az újság felidézi: csaknem öt évvel ezelőtt Hassay Zsófia fideszes polgármester feljelentése alapján indult nyomozás a 2002 és 2010 között megkötött tanácsadói szerződések ügyében. Az ügyészség a feljelentés alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelte el a büntetőeljárást több tucat, százmillió forintot is meghaladó értékű szerződés miatt, amelyek kapcsán nyomát sem találták munkavégzésnek az önkormányzat irattárában.

A BRFK évekig tartó nyomozás után megszüntető határozatot hozott, ám az önkormányzat panaszának helyt adva az ügyészség “felderítetlenség” miatt további nyomozást rendelt el. A BRFK a napokban ismét a megszüntetésről határozott bizonyítottság hiányában, az önkormányzat ismét panaszt tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik