Belföld

Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki különös kegyetlenséggel ölte meg a sámsonkerti ügyvédet

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a másodrendű vádlottat egy sámsonkerti idős ügyvéd megölése ügyében a Debreceni Törvényszék, írja az MTI. Az elsőrendű vádlott 16 év fegyházbüntetést kapott, az ítélet nem jogerős. A törvényszék sajtószóvivője, Tatár Tímea elmondta, a bíróság a vádlottakat társtettesként, aljas indokból, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, idős koránál fogva védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Ahogy azt mi is megírtuk, a két férfi 2013. augusztus 20-án a nyugdíjáért ölt meg egy idős ügyvédet Hajdúsámson-Sámsonkertben. A 72 éves sértett visszavonultan élt a házában, köztudomású volt, hogy magas a nyugdíja, rendszeresen iszik, életmódja miatt sokszor vált áldozattá. A vádlottak – V. János és N. Sándor – 2013. augusztus 20-án egy ismeretlen társukkal azért mentek az ügyvéd házába, hogy különböző értékek mellett megszerezzék a férfi nyugdíját.

A két vádlott beugrott a kerítésen és bement a házba, az emeleti hálószobában meg is találta az ügyvéd nyugdíját. Amikor azonban távozni akartak, megjelent előttük a házigazda, aki egy karót felkapva megpróbálta visszaszerezni a pénzt. Az udvarra kijutva az egyik vádlott kicsavarta a karót az ügyvéd kezéből és a fejét, nyakát kezdte el ütni. Az idős ember a földre zuhant, ahol megrugdosták. A támadók végül az erősen vérző, haldokló sértettet magára hagyták és elmenekültek. Kora délután az ebédet hordó nő találta meg a földön fekvő férfit, de az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az ítélet indoklásában elhangzott, mivel megszaporodtak az idősek elleni brutális támadások, csak az életfogytig tartó fegyházbüntetésnek lehet visszatartó ereje. Az ügyészség, valamint az elsőrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért, míg a másodrendű vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik