Belföld

Százmilliókra perelheti egymást Gerkens és az RTL

dirk-gerkens(210x140).jpg (dirk gerkens, )
dirk-gerkens(210x140).jpg (dirk gerkens, )

Közel egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot a TV2 jelenlegi vezére, írja a Népszabadság. Dirk Gerkens a kirúgása miatt elmaradt munkabérét és járandóságait követeli előző munkahelyétől. A lap információ szerint ez az összeg közel 310 millió forint. Gerkensnek határozott idejű szerződése volt, megbízása még nem telt le akkor, amikor elbocsájtották. 14 év után váltak meg tőle, hogy miért, pontosan nem tudni. Korábban több helyen azt írták, azért kellett mennie, mert a reklámadó csökkentéséről szóló egyeztetéseken a kormány vezéráldozatokat követelt, engedményekért cserébe.

Ezt az RTL csoport regionális elnöke, Andreas Rudas és a kormány is cáfolt. Gerkens távozását viszont a Fideszben örömmel vették, ezt állítólag ők sem tagadták. A lap szerint menesztésében az is közrejátszott, hogy túl szoros volt a kapcsolata a legfőbb beszállító, az IKO tulajdonosával, Rákosi Tamással. Rákosi azóta a TV2-nek gyárt műsorokat, az IKO kapcsolata pedig megszakadt az RTL-el.

Azt RTL alelnöke szerint három ok miatt kellett Gerkensnek mennie. Az egyik, hogy túl sokáig volt vezérigazgató, a másik, hogy meg akarták bízni az RTL afrikai terjeszkedésének irányításával, amit viszont ő nem vállalt el. A harmadik indok Rudas szerint az volt, hogy olyan vezetőt akartak, aki itt él, ismeri a hazai kultúrát.

Ebbe kapaszkodhatott bele a TV2 jelenlegi vezére, aki szerint német-spanyol származása miatt diszkriminálták.

A Népszabadság úgy tudja, az RTL egymillió eurós viszontkeresetet nyújtott be Gerkesszel szemben, mert szerintük a vezérigazgató több ponton megsértette a munkaszerződését. Gerkens viszonya azóta megromlott korábbi munkatársaival. A lap szerint TV2-s kinevezésében Habony Árpádnak is volt némi szerepe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik