Belföld

Szemtanú a bombarazziáról: Zavartak, zaklatottak voltak

Lefotózták, várakoztatták, leszállították, lefotózták, kihallgatták, majd elengedték azokat a férfiakat, akik a szentendrei HÉV-en utaztak csütörtökön. Kissé kaotikus volt az egész rendőri eljárás.

Nem túl szisztematikus volt a rendőrök rohama csütörtökön a Szentendrei útnál, erről olvasónk számolt be e-mailben. S. Elemér sokadmagával utazott, amikor leállították a szerelvényét, majd felszálltak a rendőrök (akik tehát egy bombával fenyegetőt kerestek).

Zavartak, zaklatottak voltak. Azt kell, hogy mondjam, kapkodtak is. Felszálltak a vonatra és minden férfit lefotóztak, személyi igazolvánnyal együtt. Aztán vártunk.

Ezután szerinte ismét jött két rendőrkocsi, leszállították őket, megint álltak fél órát. Újabb rendőrautók jöttek, megint lefotózták őket.

Oldaltáskás vagy válltáskás férfit kerestek. Mondanom sem kell, voltunk 80-100-an férfiak, javarészt munkából hazaúton, legalább 70%-unk viselt ilyen táskákat.

Félórás várakozás után nyomozók érkeztek nyomtatott lapokkal, amiken a kamerafelvételek voltak. Ezután egyenként kihallgattak mindenkit egy HÉV-kocsiban, amiből kihallgatószobát alakítottak ki.

A csapat negyedének meghallgatása után jött egy rádióüzenet az egyik nyomozónak, hogy elmehet mindenki. Semmit nem mondtak, semmit nem közöltek, de a végén udvariasan elnézést kértek mindannyiunktól.

Elemér amúgy 5.30-kor indult haza a Kolosy térről, de így is este 9 óra után ért haza Káposztásmegyerre, mert az intézkedés miatt lekéste a buszát.

Olvasónk később hozzátette még, hogy mindkét fotózáskor táskamotozás is történt, “és pár ember esetében (nem tudom, mi alapján szelektáltak) a mobiljuk IMEI-kódját is kiolvasták és befotózták a nyomozók”.

Bővebben itt olvashat a Nagy Csütörtöki Razziáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik