Belföld

Rendőrök szállták meg a HÉV-et, megbénult a környék

Egy bombafenyegetőt kerestek a III. kerületi Szentendrei úton a Rómaifürdő HÉV-megállónál, kint volt a fél rendőrség.

Óriási rendőri erőkkel szálltak meg egy megállított HÉV-szerelvényt a H5-ös vonalon, ami miatt a HÉV is csak egy vágányon jár a környéken – értesült a 24.hu. Minden férfit igazoltatnak és lefotóznak a buszokon a rendőrök, a környező házakba is bemennek. Egyes házakban a kamerák felvételeit is elkérték. 15-16 rendőrautó van a helyszínen.

Fotó: Kustánczi Norbert/24.hu
Fotó: Kustánczi Norbert/24.hu

A Hvg.hu azt írja egy olvasóra hivatkozva, hogy egy buszt vettek körül a rendőrök, de a HÉV-megállóban is rengetegen vannak. Ráadásul terrorelhárítók is érkeztek a helyszínre (ezt később cáfolta a Hvg, szerintük a TEK tudta, hogy szélhámossal van dolguk, nem is mentek ki). A lap szerint egy telefonfülkét körbekerítettek, az emberek csomagjait pedig átvizsgálják.

Ha önnek van bármilyen információja vagy felvétele, küldje el ide bátran!

A BRFK azt írta, hogy 17.35-kor kaptak bejelentést, hogy bejelentést kaptak egy bombafenyegetésről, miszerint valaki azt állította, egy budaörsi bevásárlóközpont fog felrobbanni. nem világos, a BRFK és a TEK miért ellenőrzi a szentendrei HÉV-et az Aquincum és Filatorigát megállók között, na meg a környező utcákat.

Galéria
Fotó: Kustánczi Norbert/24.hu

Egyik olvasónk szerint két órán át álltak a megállóban, amíg intézkedtek a rendőrök, a másikuk pedig adott egy fülest a rendőröknek is:

Az első vagonból leengedték a nőket. Ajtókat bezárták, egy férfi se szállhatott le. Mindenkit igazoltattak és kipakoltattak egyesével. Egy órán át itt állt a HÉV. Állítólag az Árpád hídnál szállt fel az illető

A BKK szerint a 34-es, a 106-os és 134-es autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedett, de a hatósági zárás 8 óra magasságában véget ért, a buszok és a HÉV is rendesen járnak.

A Google Maps szerint is dugó van a Szentendrei úton, de egyelőre még nem vészes a helyzet, talán azért, mert már lement a csúcs.

Forrás: Google Maps
Forrás: Google Maps

Cikkünk folyamatosan frissül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik