Belföld

Keszthelyi erőszak: az édesapa szerint bedrogozhatták lányát

Az orvosszakértői jelentésre várva még reménykedik: az erőszak talán meg sem történt.

Előzetes letartóztatásba került az a három férfi, akik a hétvégén Keszthelyen rátámadtak egy tinilányra és barátjára. Egyikük megerőszakolta a védekezésre képtelen 17 éves Vanesszát, aki a korábbi információk szerint erősen ittas állapotban volt. A Borsnak az édesapja azt mondta: nem az alkohol, hanem az italába csempészett valamilyen drog kábította el a lányát.

Amikor kimentek a vécére, valaki drogot tett a lányom italába. Szerintem már egy ideje figyelhették a támadói, és amikor elhagyták az asztalukat, akkor léptek akcióba. Nem tudok másra gondolni, csak így történhetett, hogy nem sokkal később már teljesen kiütött állapotban volt

– mondja.

Apja szerint a lány felügyelettel ment szórakozni aznap éjjel, sógornője és egy másik ismerőse kísérte el. Úgy nyilatkozott: nem igaz, hogy a tini szeretkezni vonult el az őt védelmező sráccal. Miután a drogtól rosszul lett, csak levegőzni indult az ismerősével, amikor a csúszdánál a kiéhezett férfifalka meglepte őket. Arról sem tud, hogy az áldozatról bármilyen fotó vagy videó készült volna.

 Furcsán működnek a dolgok, a kórházban a lányommal úgy bántak, mint valami bűnözővel. Az emberek hajlamosak úgy ítélkezni, hogy fogalmuk sincs semmiről.

Még nem kaptuk meg az orvosszakértői jelentést, így egyelőre semmiben sem lehetünk biztosak. Még most is reménykedem, hogy nem történt meg az erőszak. A lányom mindenesetre semmire sem emlékszik.

– nyilatkozta megtörten az apa.

“Hagyjatok békén!”

A 17 éves áldozatnak elege van az ügy kapcsán körülötte keletkezett felhajtásból, és ennek kétségbeesett posztban hangot is adott közösségi oldalán:

Emberek! Legyetek már kicsit tekintettel, és hagyjatok minket békén, ne irkáljatok! Mindenki foglalkozzon magával! Köszönöm!

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője korábban elmondta: a pár szombatra virradóra a strand közelében, egy félreeső helyen volt, amikor egy 27 éves és két 21 éves férfi rájuk támadt. Először felajánlották, hogy készítsenek „pornóvideót”, de a pár tiltakozására az egyik férfi megverte és elkergette a fiút. Társa ezután megerőszakolta a lányt, aminek az vetett véget, hogy a fiú időközben rendőrökkel tért vissza. Mindhárom elkövető előzetes letartóztatásba került 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva elkövetett szexuális erőszak miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik