Belföld

Nem tudják kitenni a savas gyerekorvost a praxisból

Pár éve brutálisan megkínozta barátnőjét, jelenleg is eljárás folyik ellene, mégis praktizálhat Terézvárosban B. Krisztián. Az önkormányzat egyelőre tehetetlen, de mindent elkövetnek a megoldásért.

Mint megírtuk, a Népszabadság rátalált egy VI. kerületi sztk-ban arra a férfire, aki a vád szerint brutális megkínozta és bántalmazta barátnőjét 2013-ban, ezért távoznia kellett kórházigazgatói pozíciójából. A lap szerint a férfi jelenleg is gyerekorvosként praktizál Terézvárosban, száz gyerek tartozik a körzetébe.

A hírre csütörtök délután reagált a kerületi önkormányzat is. Azt írják, megdöbbenve értesültek B. Krisztián tettéről, elítélik a bűncselekményt és elkövetőjét is. B. 2015 októberében kötött előszerződést egy nyugdíjba vonuló gyermekorvos praxisának megvásárlására, és minden jogi követelménynek megfelelt. A képviselő-testület ezért leszerződött vele úgy, hogy nem tudtak az előéletéről. Megpróbálták most felbontani a szerződést, de B. nem hajlandó erre, ezért rendkívüli zárt ülést hívtak össze péntekre.

A mai hír megjelenése után az önkormányzat megvizsgálta a B. Krisztiánnal kötött szerződést, s mivel annak a felmondásra vonatkozó passzusai között nem talált olyat, amit a jelenlegi helyzetre alkalmazni lehetne, felkérte az orvost, hogy önként bontsa fel a szerződést. B. Krisztián közölte, igaztalanul vádolják és megilleti őt az ártatlanság vélelme, munkájával kapcsolatban semmilyen panasz és kifogás nem merült fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik