Belföld

103 éves nénit vert át és lopott meg egy tolvajbanda Detken

Tavaly nyáron két férfi és egy nő érkezett  kocsival Tatabányáról  Heves megyébe kimondottan azért, hogy lopjanak. Felkészültek: kulcsokat, álkulcsokat, zárfésűt vittek magukkal. Először Detket ejtették útba. Besétáltak az egyik ház nyitott kapuján, és azt mondták a 103 éves asszonynak, hogy hivatalos céllal jöttek, majd bementek és felforgatták az otthonát. Egy 85 ezer forintot érő aranyláncot zsákmányoltak. Távozóban még megkérdezték tőle, van-e eladó régiség a háznál, de miután nemleges választ kaptak, autóba pattantak és elmentek.

A közeli Verpelétre hajtottak, és ismét célba vettek egy házat. Megint a nő és a fiatalabb férfi ment be az épületbe, cinkosuk a kocsiban várakozott. Ezúttal álkulcsot használtak, így jutottak be a kapun, majd egyikük beosont. Ott azonban beleütközött a tulajdonosba, aki kizavarta a portájáról és értesítette a rendőrséget.

A Heves Megyei Főügyészség csütörtökön közölte, a trió ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége, szabálysértési értékre hamis kulcs használatával elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emeltek vádat, akik közül egy – a nő – különös, míg két cinkosa különös és többszörös visszaesőnek minősül, hasonló bűncselekmények miatt már Győrben, Tatabányán, a fővárosban, és Pest megyében is elítélték őket. letöltendő szabadságvesztést indítványoztak velóük szemben, az ügyészség két tolvajt fegyházban, egyet pedig börtönben látna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik