Belföld

Habony bajtársa, a főpolgármester-helyettes férje lehet a londoni nagykövet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Szalay-Bobrovniczky Kristóf)
Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Szalay-Bobrovniczky Kristóf)

Hétfőn hallgatja meg zárt ülésen a parlament külügyi bizottsága a megüresedett londoni és hágai nagyköveti posztok várományosait, az Index értesülései hivatalosan is Szalay-Bobrovniczky Kristófot, a Századvég kuratóriumának elnökhelyettesét jelölik londoni nagykövetnek. Erről a külügyi bizottság tagjai meg is kapták a tájékoztatást.

Szalay-Bobrovniczky Kristófot 2014 végén Habony Árpád társaságában fényképezték le a londoni repülőtéren, egy idén májusban, a Mandinernek adott interjúban pedig így jellemezte a feltételezett miniszterelnöki tanácsadóhoz fűződő viszonyát:

Bajtárs. Régóta ismerjük egymást. Árpád ugyanannak az ügynek elkötelezett harcosa, amelynek én is. Az elmúlt 10-15 évben a centrális erőtér kiépítésén dolgoztam. A Heti Válasznál, a Századvégnél csakúgy mint egyéb szervezetekben. A jobbközép intézményrendszer kiépítésében veszek részt, cselekvője vagyok annak az elitcserének, amely folyamatban van.

Szalay-Bobrovinczky századvéges főnöke, Lánczi András kuratóriumi elnök épp ma lett ellenszavazat nélkül a Corvinus egyetem rektora. A londoni nagyköveti poszt jelöljének felesége Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, aki diploma nélkül szerezte meg a pozíciót.

A századvéges agytröszt testvére, Szalay-Bobrovniczky Vincze pedig tavaly őszig a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára volt, ő is diplomáciai vonalon folytatta pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik