Belföld

Közleményben védi a Corvinus ellentmondásos rektorjelöltjét

A kormányhoz közel álló Lánczi András lehet az egyetem új rektora, senki sem szavazott ellene a szenátusban. Az egyetem körömszakadtáig védekezik a politikai támadások ellen.

Lánczi Andrásnál átpolitizáltabb rektort nem is választhatna meg a Budapesti Corvinus Egyetem, keddi közleményükben mégis azzal jönnek, hogy a rektorválasztás folyamatába a politikának nincs beleszólása.

Azt írják, hogy, hogy nem csak egyetlen jelölt pályázott a rektori székre: Lánczi volt az. A Századvég alapembere 25 éve dolgozik a Corvinuson, illetve annak jogelődjén, intézetigazgató és egyetemi tanár, nyílt pályázatot adott be, amit bárki véleményezhetett, végül pedig 20 igen, 0 nem és 3 érvénytelen szavazattal megválasztotta a szenátus.

Az egyetem felidézi az Együtt közleményét és azt írja, nem akar foglalkozni a spekulációkkal. Hozzáteszik, fényes jövő áll az intézmény előtt, ráadásul már intézményfejlesztési tervük is van. A Corvinus kerekperec zárja le a vitát:

Joggal várjuk el a politikai élet szereplőitől, hogy nézetkülönbségeik kifejezéséhez és politikai üzeneteik kommunikációjához ne használják fel a Budapesti Corvinus Egyetem belső ügyeit, s tartsák tiszteletben az itt folyó értékteremtő munkát. A magunk részéről ezzel a kérdést lezártnak tekintjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik