Belföld

Közleményben védi a Corvinus ellentmondásos rektorjelöltjét

24.hu
24.hu

2016. 04. 19. 20:06

A kormányhoz közel álló Lánczi András lehet az egyetem új rektora, senki sem szavazott ellene a szenátusban. Az egyetem körömszakadtáig védekezik a politikai támadások ellen.
Korábban a témában:

Lánczi Andrásnál átpolitizáltabb rektort nem is választhatna meg a Budapesti Corvinus Egyetem, keddi közleményükben mégis azzal jönnek, hogy a rektorválasztás folyamatába a politikának nincs beleszólása.

Azt írják, hogy, hogy nem csak egyetlen jelölt pályázott a rektori székre: Lánczi volt az. A Századvég alapembere 25 éve dolgozik a Corvinuson, illetve annak jogelődjén, intézetigazgató és egyetemi tanár, nyílt pályázatot adott be, amit bárki véleményezhetett, végül pedig 20 igen, 0 nem és 3 érvénytelen szavazattal megválasztotta a szenátus.

Az egyetem felidézi az Együtt közleményét és azt írja, nem akar foglalkozni a spekulációkkal. Hozzáteszik, fényes jövő áll az intézmény előtt, ráadásul már intézményfejlesztési tervük is van. A Corvinus kerekperec zárja le a vitát:

Joggal várjuk el a politikai élet szereplőitől, hogy nézetkülönbségeik kifejezéséhez és politikai üzeneteik kommunikációjához ne használják fel a Budapesti Corvinus Egyetem belső ügyeit, s tartsák tiszteletben az itt folyó értékteremtő munkát. A magunk részéről ezzel a kérdést lezártnak tekintjük.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.