Belföld

Századvéges vezető kerülhet a Corvinus rektori székébe

Lánczi András (lánczi andrás)
Lánczi András (lánczi andrás)

Orbán Viktor a kormányzati stratégiai agytröszt Századvég elnökét, Lánczi Andrást látná szívesen a Corvinus rektori székében Rostoványi Zsolt távozása után. Lánczi András, a kormány straté­giai agytrösztje, a Századvég Alapítvány elnöke mérlegeli, pályázzon-e a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektori székére – tudta meg a Népszabadság.

Kormányzati forrásokra hivatkozva azt írják: Orbán Viktor kifejezetten Lánczi Andrást szeretné az egyetem élén látni. A lap információi szerint annak ellenére, hogy a hét végén már lejár a pályázatok benyújtásának határideje, még most is „nagy a bizonytalanság, hogy egy jobboldali rektorjelöltre nyitott-e a szenátus.”

A jelenlegi rektor mandátuma június végén jár le, eredményt áprilisban hirdetnek. Rostoványi Zsoltot 2011-ben választotta meg a Corvinus szenátusa, és a következő évben foglalta el a hivatalát, vele szemben az Orbán-adminisztráció nem volt ellenséges. Közel-Kelet- és iszlámszakértő Rostoványi akkor veszítette el a kegyelmi állapotot, mikor élesen bírálta Orbán Viktor menekültpolitikáját és a kerítésépítést.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik