Belföld

Még egy napig élvezze a tavaszt, de már ma sem lesz az igazi az idő

Szerda délelőttig főként délnyugaton fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, másutt jellemzően felhőtlen idő lesz. Napközben erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett már elszórtan, nagyobb eséllyel a középső és északkeleti országrészben lehetnek záporok, esetleg zivatarok. A délnyugati szél a nappali órákban a Dél-Dunántúlon erősödhet meg, illetve zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, csupán rövid napos időszakokra számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, a keleti megyékben néhol zivatar is kialakulhat. A megerősödő északnyugati szelet néhol északnyugaton viharos lökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Pénteken északkeleten is csökken a felhőzet, napközben többnyire gomolyfelhős, napos idő valószínű, estefelé nyugaton több lehet a fátyolfelhő. Délelőtt északkeleten még többfelé várható eső, zápor, másutt elvétve fordulhat elő záporeső. Eleinte az északnyugati szél helyenként megerősödik, délutánra mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kiderül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

(Adatok: met.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik