Belföld

Magatehetetlen lányával akart meghalni a rábaközi asszony

Ő túlélte, 26 éven át ápolt gyermeke nem. Felfüggesztett börtönre ítélték.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy rábaközi asszonyt, aki öngyilkos próbált lenni, születése óta gondozott magatehetetlen lányát pedig megölte – írja a Velvet.

Az anya tavaly februárban határozta el, hogy véget vet saját életének, és 26 éves lányát sem hagyja magára. Nagyobb mennyiségű nyugtatót halmozott fel, amelyből 260 tablettát lánya joghurtjába kevert, ő maga pedig háromszázat vett be. A családtagok találtak rájuk, eszméletlen állapotban, a lány márciusban a kórházban vesztette életét.

A bíróságon az asszony elmondta: felőrölték az adósságok, az italozó férje, és lánya 24 órás gondozása. Hirtelen jött a gondolat, hogy „inkább örökre aludjanak el”, nem tudatosult benne, hogy emberölés, amit tesz. A lányát azért akarta magával vinni a halálba, mert saját kórházi élményei alapján tudta, mi várna rá egy intézményben, kommunikációra képtelen állapota miatt.

A Győri Törvényszék sajtószóvivője a Velvetnek elmondta: az anyát védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találták bűnösnek. 2 év börtönre ítélték, a büntetést 5 év próbaidőre felfüggesztették. A törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a büntetlen előéletű asszony 25 éven át példás módon ápolta gyermekét, és azt is, hogy a szakértői vélemény alapján tette következményeinek felismerésében közepes fokban korlátozott volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik