Belföld

Mégis a miskolci masszőrnő ölt a bíróság szerint – elítélték

A korábban felmentett nő tizenhat év börtönt kapott. Elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Ítéletet hirdetett szerda reggel Miskolci Törvényszék annak a masszőrnőnek az ügyében, akit idős szomszédja megölésével vádolnak. A nő azonban nem volt jelen a tárgyaláson, a minap.hu úgy tudja, egyelőre nem találják. Elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Eközben a nő ügyvédje szerint erről szó sincs. Dr. Lichy József a Velvetnek azt mondta, védence vasárnap önkényesen távozott a pszichiátriáról, majd élettársa hétfőn délelőtt bevitte a rendőrségre, ahonnan visszaszállították a zárt osztályra. Az ítélethirdetésen azért nem vett rész, mert orvosai az állapotára tekintettel nem engedték el. Erről a bíróság is értesítést kapott

Mint írtuk, nő ügyében múlt héten született volna döntés, ám az ítélethirdetés elmaradt, mert a vádlott begyógyszerezte magát a bíróság épületének vécéjében. A biztonsági szolgálat észlelte a történteket, a kábult asszonyt a mentők kórházba szállították, gyomormosásra. A kábult asszonyt kórházba szállították, azóta kezelés alatt áll.

Ahogy arról beszámoltunk, a Miskolci Törvényszék 2014 nyarán első fokon felmentette az emberölés vádja alól a nőt, akit azért állítottak bíróság elé, mert a vád szerint 2011. augusztus 31-én egy miskolci szépségstúdióban megölte szomszédját, egy  86 éves asszonyt. A vita egy reklámtábla kihelyezése miatt pattant ki.

Az idős nőt testszerte bántalmazták, kis-közepes erővel ütlegelték, a vád szerint az 53 éves masszőrnő vagy közepes erővel rátérdelt áldozata bordáira, vagy megtaposta őt. Az asszony halálát mégsem ez okozta: egy vékony zsinórt kétszer körbetekertek a nyakán, majd megszorították azt, minimum közepes erővel. Az ügyészség korábban azt közölte, a masszőrnő bűnösségét bizonyítja az is, hogy aznap délután vásárolt egy takarófóliát és  ragasztószalagot. Az áldozat testét ugyanis becsomagolták, így tették le a lépcsőházban lévő egyik iroda ajtaja elé.

A törvényszék – a lefolytatott bizonyítás alapján – az első fokú ítéletében azt mondta ki, hogy kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani, hogy a vádlott követte el a bűncselekményt, így őt bizonyítottság hiányában mentették fel.

A vádlott és védője természetesen tudomásul vette azt ítéletet, ám a vád fellebbezett, így került az ügy másodfokra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik