Belföld

Féltékenységből összeverték társukat a 13 éves lányok, két évet kaptak érte

Csoportos rablással és személyi szabadság megsértésével vádolták meg őket.

Letöltendő fogházbüntetésre ítéltek két tinilányt, akik féltékenységből megvertek egy 13 éves lányt és elvették a karkötőjét – írja a Blikk. A lap szerint a gyerekek szülei rosszul lettek az ítélet hallatán, egyikük anyja el is ájult.

Az eset, amely miatt most a lányokat elítélték, tavaly májusban történt. A velük egykorú fiúba szerelmes volt az akkor 12 éves Zsófia és a 14 éves Petra is. Azonban volt egy “vetélytársuk” is, az akkor 13 éves Kitti. Egyszer Zsófi, Petra, valamint két barátnőjük meglátta Kittit, amint a helyi sportpályán lévő padoknál üldögél. A fiú miatt féltékeny csapat körbeállta őt, felpofozták és megrugdosták, majd a két lány felszólította, hogy adja oda nekik a karkötőjét, amely egyébként körülbelül kétezer forintot ért. Kitti engedelmeskedett.

Az ítélet szerint ezután elrángatták  a lányt sportpályáról, és még ezután is ütötték. Könnyű sérüléseket okoztak neki. A történetből rendőrségi ügy lett, Petrát és Zsófiát csoportos rablással és személyi szabadság megsértésével vádolták meg. A napokban meg is született az elsőfokú ítélet: két évre ítélték el őket, amit javító-nevelő intézetben kell letölteniük.

A gyerekek ügyvédje azonnal megfellebbezte a döntést. A szülők a Blikk szerint összeroppantak, és most attól félnek, hogy a jó családból származó, jól tanuló gyerekeik összetörnek, ha bűnöző fiatalkorúakkal zárják össze őket egy kétezer forintos gyűrű és egy verekedés miatt. A korábbi büntető törvénykönyv szerint a 12 éves elkövetőt a kora miatt nem lehetett volna felelősségre vonni, most azonban már igen. Az új jogszabály alapján a gyermekkel szemben intézkedéseket lehet alkalmazni, amelyek közül a legsúlyosabb a javítóintézeti nevelés, ami egytől négy évig tarthat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik