Belföld

“A férjemet egy olyan műtőben műtötték meg, amit az ÁNTSZ három nappal azelőtt bezáratott”

A TASZ egyik munkatársa a múlt héten az ATV-ben beszélt a kórházi fertőzésekről. Azt is elmondta, hogy lehetőség van a jogérvényesítésére, ezért a TASZ várja az ügyfeleket. Azóta sorra kapják a leveleket a családi tragédiákróll, amelyeknek egy részét most közölték.

Rutin infúziós kezelésre vittük be a kórházba az édesanyámat.

kezdi a történetet egy hölgy. Életerős asszony volt, aznap is bevásárolt és elment a postára. A kórházban bélfertőzést kapott, amit nem diagnosztizáltak rendesen. Nem kapott megfelelő kezelést, így végül a kiszáradásba halt bele. „

Nem szerettük volna, hogy felboncolják. Ezt csak úgy engedték, ha aláírunk egy papírt, hogy nem fogunk perelni. Aláírtuk.

folytatja az asszony; abból, hogy az intézmény el akarta végezni a boncolást, világos, hogy ők sem tudták egyértelműen megállapítani, mi vezetett a halálhoz.

A zárójelentést azóta sem kaptam meg, pedig többször kértem. Szerintem nem tudták, mit írjanak bele. Többet nem próbálkozom, végülis a zárójelentés sem hozza vissza az édesanyámat.

„A fiam több egészségügyi problémától szenvedett, de dolgozott, és épp a munkahelyén lett rosszul” – meséli egy másik édesanya.

Már úgy tűnt, hogy meggyógyult, amikor elkapott egy fertőzést a kórházban. Nem tudták megmenteni, néhány nap alatt elhunyt. 38 éves volt.

„A férjemet egy olyan műtőben műtötték meg, aminek a használatát az ÁNTSZ határozata nyomán az intézmény vezetője 3 nappal korábban megtiltotta” – mondja egy másik telefonáló. „Nem tájékoztatták megfelelően a beavatkozásról, csak elvégezték rajta a műtétet. Végül vérmérgezésben halt meg – teljesen értelmetlen volt a halála” – teszi hozzá.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik